Γνωρίστε τα είδη κουφωμάτων αλουμινίου – Μέρος Α Leave a comment

Το να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τα είδη κουφωμάτων αλουμινίου  είναι αρκετά σημαντικό αφού πολλές φορές , αφήνοντας τα πράγματα την τελευταία στιγμή μπορεί να μας εκθέσει στον κίνδυνο να διαλέξουμε λάθος τύπο, που δεν συμβαδίζει ακριβώς με τις ανάγκες του χώρου μας όπως π.χ αρχιτεκτονική διάταξη, ενεργειακό σύστημα σπιτιού, κόστος, περιβαλλοντικές συνθήκες, σχετικές διατάξεις κ.λ.π

Η καταλληλότερη φάση για να επιλέξουμε τον  τύπο κουφωμάτων είναι  η  περίοδος που σχεδιάζεται ή βρίσκεται στα πρώτα στάδια κτισίματος το σπίτι, σε συνεννόηση με τον αρχιτέκτονα ή μηχανικό έτσι ώστε να προλάβουμε την κατάσταση

Ενδεικτικά, παραθέτουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους κουφωμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά:

Συρόμενα κουφώματα : Πρόκειται για ένα πολύ δημοφιλές είδος που χρησιμοποιείται ευρέως σε πολυκατοικίες  και σπίτια από την δεκαετία του 70 μέχρι και σήμερα, λόγω της εύκολης του εφαρμογής αλλά και του χαμηλού του κόστους. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου τα συρόμενα κουφώματα έχουν βελτιωθεί ως προς την κατασκευή και λειτουργικότητα τους, έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας και αγοράς.

Μέσα στα πλεονεκτήματα των συρόμενων κουφωμάτων συγκαταλέγονται και το ότι  δεν χρειάζονται πολύ χώρο για να εφαρμοσθούν όπως παλαιότερα και είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδέχονται τζάμια, παντζούρια, σίτες και ρολά, εύκολα. Τα συρόμενα κουφώματα μπορεί να είναι μονά, διπλά (με δύο φύλλα ανοίγματος), ή και περισσότερα φύλλα με περισσότερα ανοίγματα και επάλληλη κίνηση.

σιτες-συρόμενες---μονοφυλλες---διφυλλες

Ανοιγόμενα κουφώματα: Eξίσου δημοφιλές είδος αφού δεν χρειάζεται πολύπλοκες διαδικασίες και συνιστάται για μονοκατοικίες και μικρά κτίρια λόγω  της απλής διάταξης αλλά και αυξημένης του λειτουργικότητας. Παράλληλα παρέχει σημαντικά πλεονεκτήματα θερμομόνωσης  και προστασίας από εξωτερικές επιθέσεις. Ανοίγονται εξολοκλήρου και  επάνω τους μπορούμε να εφαρμόσουμε τζάμι, παντζούρι  ή ρολό εξωτερικά.

Ανάμεσα στα πλεονεκτήματα είναι και  το ότι αντικαθιστούν εύκολα  ξύλινα κουφώματα ενώ μπορούν να αναβαθμιστούν με  επιπρόσθετα αξεσουάρ για περισσότερη λειτουργικότητα ή καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

ανοιγόμενα κουφώματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This