Πόρτες Αλουμινίου: Iδιότητες και πλεονεκτήματα έναντι άλλων υλικών Leave a comment

Εάν βρίσκεστε σε φάση επιλογής της κατάλληλης πόρτας για τον χώρο σας, ανάμεσα στις επιλογές σας είναι και οι πόρτες αλουμινίου, οι οποίες ξεπερνούν σε λειτουργικότητα άλλα υλικά όπως π.χ. το ξύλο, ιδιαίτερα εάν είναι προηγμένου σχεδιασμού που ανταποκρίνεται επάξια στις απαιτήσεις της  σημερινής αγοράς.

Το αλουμίνιο είναι ένα μέταλλο το οποίο είναι μέχρι και 3 ½ φορές πιο δυνατό και ανθεκτικό από το  PVC (βινύλιο) και  παράλληλα μέχρι 43 φορές πιο δυνατό από το ξύλο,γεγονός που το καθιστά γενικά πιο ανθεκτική επιλογή για πόρτες και παράθυρα.  ΄Εχει  επίσης παρατηρηθεί ότι  οι πόρτες αλουμινίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με τις ξύλινες πόρτες, αφού διαρκούν μέχρι και 30 χρόνια περισσότερο.

Η ψηλή αγωγιμότητα του υλικού επιπλέον, δεν επιτρέπει το χάσιμο ενέργειας διαμέσου των στρωμάτων της πόρτας. Αυτό γίνεται ακόμα καλύτερα με την ύπαρξη ενός θερμοδιακόπτη ή και άλλου ενδιάμεσου στρώματος για  πιο αποτελεσματική εξοικονόμηση ενέργειας. Αντίθετα, το ξύλο και το PVC  απορροφούν εξωτερική ενέργεια που με την πάροδο του χρόνου φθείρει το υλικό και χρειάζονται έξοδα επανασυντήρησης. ‘Ενα άλλο πλεονέκτημα του αλουμινίου, είναι ότι είναι θερμικά σταθερό και δεν συστέλλεται ή διαστέλλεται με τις διακυμάνσεις τις θερμοκρασίας, όπως τα μόρια του ξύλου ή του PVC.  Συνεπώς, έαν ο χώρος σας είναι συχνά εκτεθειμένος σε αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε πόρτες αλουμινίου παρά σε ξύλο, ή άλλο παρεμφερές υλικό.

Ως προς την αισθητική του πλευρά, οι πόρτες αλουμινίου μπορεί να φαίνονται σε μερικούς πιο κατώτερες ή αταίριαστες με το στυλ του χώρου,  αλλά με την πάροδο του χρόνου αλλά και την εξέλιξη της τεχνολογίας οι πόρτες αλουμινίου μπορούν κάλλιστα να μιμηθούν άλλα υλικά όπως το ξύλο και το PVC  σε εμφάνιση, με ειδικές  θερμοστατικές βαφές ή και προσθήκη επιμέρους διακοσμητικών στοιχείων.

πορτες εισόδου αλουμινίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This