Σίτες: Tι είναι και γιατί τις χρειαζόμαστε Leave a comment

Οι σίτες στην ουσία ονομάζονται στρώματα κατασκευασμένα συνήθως από πανί fiberglass (γνωστό και ως άκαυτσο υαλόνημα)  τα οποιά εφαρμόζονται σε πόρτες και παράθυρα για προστασία από έντομα, ζωύφια αλλά και  ήπια προστασία από φθορά και περιβαλλοντικές επιθέσεις, αφήνοντας όμως τον αέρα να περάσει από το πανί λόγω των μικροσκοπικών οπών.

Οι σίτες μπορούν να εφαρμοστούν για αυτό το σκοπό μεταξύ άλλων σε:

-Πόρτες εισόδου και εξόδου

-Παράθυρα όλων των μεγεθών

-Μπαλκονόπορτες

-Κήπους/Αυλές

-Βεράντες κ.α.

Τα κύρια είδη σιτών με βάση το προφίλ και το υλικό κατασκευής τους είναι:

-Oι σίτες με προφίλ αλουμινίου (λεπτής ή χοντρής στρώσης)

-Οι σίτες με προφίλ πλαστικού

-Οι σίτες με προφίλ ξύλου

Σε γενικές γραμμές, οι σίτες με προφίλ αλουμινίου θεωρούνται πιο ανθεκτικές στην φθορά, οι σίτες πλαστικού πιο οικονομικές, και σίτες ξύλου ανώτερες από αισθητικής πλευράς—κάτι που δεν σημαίνει ότι κανένας τύπος δεν είναι πολύ καλύτερος από τον άλλο αρκεί να επιλέξουμε κάτι που ταιριάζει με τις δικές μας ανάγκες και  ιδιαίτερα στην κατασκευή της πόρτας ή του παραθύρου μας. To  καλό είναι ότι υπάρχουν όπως θα δούμε και πιο κάτω πολλά είδη και σχέδια σιτών, διαθέσιμων στην αγορά.

Ανάλογα με το τρόπο που ανοιγοκλείνουν οι σίτες, υπάρχουν σίτες με ανοιγόμενη κίνηση (όπως τις κοινές πόρτες, σίτες που παραμένουν σταθερές παράλληλα της πόρτας/παραθύρου, συρόμενες/επάλληλες σίτες, σίτες πλισέ, σίτες ρολό, και σίτες που ανοιγοκλείνουν κάθετα από πάνω προς τα κάτω και αντρίστροφα. Οι σίτες μπορεί να είναι μονές ως προς την διάταξη ή διπλές (να ανοίγονται από ένα σημείο ή δυο σημεία στα άκρα).

Ως προς την τιμή οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το υλικό και το πάχος. Το μέσος έυρος τιμών ξεκινά 30 ευρώ/τ.μ ενώ για πόρτες με ιδιαίτερες απαιτήσεις φτάνει και τα 300 ευρώ το τ.μ.

Για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τιμές σιτών και για παραγγελία από την εταιρεία μας, επικοινωνήστε μαζί μας εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This