Πως μπορούμε να κάνουμε αλλαγές ή να αναβαθμίσουμε μια πόρτα ασφαλείας Leave a comment

Παρόλο που υπάρχει μια πληθώρα τύπων πορτών ασφαλείας  στην αγορά, πολλοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν ότι σε περιπτώσεις που είναι φτιαγμένες κυρίως από μέταλλο, σίδερο ή ατσάλι μπορούν να  αλλαχθούν και να προσαρμοστούν ανάλογα με τις προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και το στυλ του χώρου μας.

Εάν ψάχνετε να αναβαθμίσετε την ασφάλεια του χώρου σας  με μια πόρτα  ασφαλείας, ορισμένοι κατασκευαστές  είναι σε θέση  να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν και εφαρμόσουν μια πόρτα ασφαλείας στα δικά σας μέτρα και ανάγκες, φυσικά με κάποια επιπρόσθετη επιβάρυνση όσον αφορά το κόστος και τον χρόνο εγκατάστασης.

Η μηχανική δομή των περισσότερων πορτών καθιστά εύκολη την εξωτερική μορφοποίηση  της πόρτας, ακόμη και τύπου κελιού ή γρίλιας έτσι ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με τα ίδια ή και αναβαθμισμένα επίπεδα προστασίας. Οι πόρτες τύπου γρίλιας/κελιού για παράδειγμα μπορούν να αποκτήσουν το χρώμα και το σχέδιο της αρεσκείας μας και να μην θυμίζουν «στυλ φυλακών».  Η βαφή δεν είναι το μόνο τελείωμα διαθέσιμο:  επιχρίσματα ανοδιωμένης σκόνης μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως λεπτά εξωτερικά στρώματα.

Σχετικά με αναβάθμιση της ασφάλειας/προστασίας, και αυτό είναι δυνατό. Οι κλειδαριές για παράδειγμα μπορούν να αναβαθμιστούν έτσι ώστε να δέχονται 5ψήφιο pin που δεν υπήρχε προηγουμένως ή να προστεθούν έξτρα μέρη για μπλοκάρισμα της παραβίασης από πολλαπλά σημεία της κλειδαριάς.  Eίναι προτιμότερο επίσης να μην χρησιμοποιήσετε πριτσίνια αλουμινίου στις κλειδαριές γιατί είναι πιο εύκολο να παραβιαστούν.

H πόρτα γενικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον  3 μεντεσέδες με σταθερά καρφιά τα οποία δεν μπορούν να αφαιρεθούν. ‘Ενα σταθερό ατσαλένιο καρφί  συγκολλημένο στο φύλλο του μεντεσέ (αντί καρφωμένο) ενισχύει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια της πόρτας. ‘Οσο πιο μεγάλο είναι το καρφί, τόσο καλύτερα.  Iδανικά, οι μεντεσέδες θα πρέπει αν είναι χωνευτοί κατά μήκος της πόρτας και να μην επιτρέπουν σχισμές μεταξύ τους  και της  πόρτας με την χρήση κάποιου ρινιρίσματος που θα καλύψει το κενό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This