Επενδύστε σε μία ποιοτική πόρτα ασφαλείας

Σε πολλά σπίτια, λόγω κόστους, χρησιμοποιούνται κούφιες πόρτες, οι οποίες παρέχουν πολύ βασική προστασία ενάντια σε εξωτερικές επιθέσεις. Παρόλο που τέτοιου είδους πόρτες είναι σχετικά ανθεκτικές σε περιβαλλοντικές επιθέσεις, είναι αδύνατο να παρέχουν προστασία και για άλλου είδους επιθέσεις όπως π.χ. διαρρήξεις και βίαιο άνοιγμα πορτών με αιχμηρά αντικείμενα.

Εάν θέλετε να προστατέψετε την περιουσία σας, είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε μια πόρτα ασφαλείας.

Οι πόρτες ασφαλείας χρησιμοποιούνται κατεξοχήν, εκτός από βασική προστασία, για επιπρόσθετη προστασία από επιθέσεις, λόγω του ανθεκτικού σχεδιασμού τους, ιδιαίτερα στο εσωτερικό της πόρτας.

Σε περίπτωση που δεν είστε σίγουρη αν η πόρτα σας είναι ασφαλείας ή κούφια, ο πιο απλός τρόπος να το διαπιστώσετε είναι απλά να την κτυπήσετε με μέτρια ένταση με το χέρι σας. Εάν είναι κούφια, θα το διαπιστώσετε από τον χαρακτηριστικό ήχο.

πορτες ασφαλειας πρoσφορες laminateΕπίσης η πόρτα σας θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από σταθερά υλικά όπως: υαλοβάμβακα, στερεό ξύλο, στρώμα λεπτού ξύλου πάνω από το κύριο βασικό ξύλο ή μέταλλο με εξωτερική επένδυση π.χ. αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι.  Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστούν, με επιπρόσθετο κόστος για καλύτερη αισθητική εξωτερικά αλλά και ασφάλεια όπως π.χ. πόρτα αποτελούμενη στο εσωτερικό της από ανοξείδωτο ατσάλι, επενδυμένη εξωτερικά από μια λεπτή στρώση ξύλου, για να ταιριάζει καλύτερα με την αισθητική και στυλ του σπιτιού.

Εάν επιθυμείτε για λόγους ασφαλείας να αγοράσετε πιο ανθεκτικές πόρτες ή να αλλάξετε τις ήδη υπάρχουσες πόρτες σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη 3 βασικούς παράγοντες:

1.) Το υλικό. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα από τα προαναφερθέντα υλικά: υαλοβάμβακά, στερεό ξύλο, μέταλλο (π.χ. αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι) ή και συνδυασμό δύο υλικών εάν επιθυμείται έξτρα προστασία.

2.) Το κόστος. Το κόστος αποτελεί εξίσου σημαντικό παράγοντα για την επιλογή της κατάλληλης πόρτας ασφαλείας. Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε πολλά, μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας επενδυμένη από στερεό ξύλο (με μεταλλική κλειδαριά) αποτελεί και την πιο οικονομική λύση. Το αλουμίνιο είναι επίσης μια αρκετά οικονομική επιλογή για όσους δεν διαθέτουν πολλά, αλλά είναι λιγότερο δυνατό σε σύγκριση με το ανοξείδωτο ατσάλι.

3.) Οι τεχνικές εγκαταστάσεις. Μια μεταλλική πόρτα το πιο πιθανό είναι να έχει το δικό της κούφωμα, αλλά οποιοδήποτε κούφωμα θα πρέπει να είναι το ίδιο σταθερό με το κύριο υλικό της πόρτας, διαφορετικά θα θεωρείται παντελώς άστοχο/άχρηστο.  Πρώτου αγοράσετε καινούρια πόρτα, βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρειαστούν πολλές επιπρόσθετες διαδικασίες εγκατάστασης, ειδικά εάν δεν μπορείτε να διαθέσετε και επιπρόσθετο κόστος. Σε λίγες περιπτώσεις η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από εσάς στο κυριότερο μέρος, ενώ στις περισσότερες θα χρειαστείτε σίγουρα επαγγελματία. Για περισσότερες πληροφορίες είναι καλό να συζητήσετε το θέμα και με μια εταιρεία κατασκευής και εγκατάστασης θυρών ασφαλείας.

Eναλλακτικά, αν θέλετε να αναβαθμίσετε την ασφάλεια της πόρτας σας χωρίς να χρειαστεί να την αλλάξετε εξολοκλήρου, μπορείτε να εγκαταστήσετε σύρτες ή έξτρα κλειδαριές ασφαλείας αλλά φυσικά η προστασία δεν συγκρίνεται με την επιλογή της θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας, απλά αυτή η λύση αποτελεί μία προσωρινή και οικονομική επιλογή.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This