Τι να προσέξετε επιλέγοντας εσωτερικές πόρτες

Oι εσωτερικές πόρτες, όπως υποδηλώνει και το όνομα τους, είναι πόρτες εσωτερικού χώρου και χρησιμοποιούνται κυρίως για είσοδο.

Οι βασικές κατηγορίες των υλικών που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των εσωτερικών πόρτων είναι οι πιο κάτω:  laminate, ξύλινες, λακαριστές, γυάλινες, με πλαίσιο αλουμινίου, με επένδυση καπλαμά  και  με σχέδια παντοφράφου.

Το  χρώμα μιας εσωτερικής πόρτας θα πρέπει να συνδυάζεται με τα έπιπλα και το δάπεδο αλλά να έχει λίγο πιο ανοικτό  χρώμα για να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα.

Η επιλογή του υλικού από το οποίο θα κατασκευαστεί η πόρτα είναι πολύ σημαντική. Είναι καλύτερο να προτιμήστε τις πόρτες οι οποίες κατασκευάζονται από  σκληρό ξύλο όπως  καρυδιά, κερασιά, δρύ, σφενδάμο, καθώς τέτοια υλικά έχουν πολύ υψηλότερη απόδοση σε σύγκριση με τα μαλακά ξύλα  ενώ εμφανισιακά φαίνονται πολύ πιο  εκλεπτυσμένα.

Κατά την επιλογή της ξύλινης πόρτας, δώστε ιδιαίτερη  προσοχή στην περιεκτικότητα υγρασίας η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 8% –διαφορετικά υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης ρωγμών και σπασιμάτων λόγω ξηρότητας.

‘Επειτα, προσδιορίσετε  ακριβώς το είδος του ξύλου (ή την επιλογή υφής αν πρόκειται για απομιμήσεις ξύλου) από το οποίο η κάθε πόρτα θα κατασκευαστεί. Φυσικά, η απόδοση του σκληρού ξύλου (δρυς, δεσποτάκι, κερασιά, καρυδιά, σφένδαμο) είναι πολύ υψηλότερη από εκείνη του μαλακού ξύλου (πεύκο, αχλαδιά) και η εμφάνιση σαφέστατα πιο εντυπωσιακή. Η περιεκτικότητα σε υγρασία ελέγχεται από μια ειδική συσκευή αλλά σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες  οφείλουν να σας εξασφαλίσουν την παροχή υπηρεσιών προς εσάς  σε περίπτωση που τέτοια προβλήματα παρουσιαστούν.

Τι άλλο πρέπει να προσέξουμε ως προς την ποιότητα τους;. Μπορούμε να προσδιορίζουμε κάποια οπτικά ελατώμματα των πόρτων όπως η παρουσία μεγάλου αριθμού ρόζων, ξεφίσματα, βαθουλώματα, χτυπήματα και τρύπες. Μια ιδανική πόρτα  ψηλής ποιότητας επίσης  πρέπει να είναι λεία στην υφή και να μην έχει ελατώματα ορατά με το μάτι όπως στίγματα ή μπιμπίκια.

Η σωστή επιλογή πόρτας και της ποιότητας της, διασφαλίζει κύκλο ζωής που υπερβαίνει τα 10 χρόνια.

Ανοιγόμενη-Μεσόπορτα-Elitesystem

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This