Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας – Χαρακτηριστικά

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, είναι ουσιαστικά αναβαθμισμένες πόρτες ασφαλείας οι οποίες τυγχάνουν επιπρόσθετης επεξεργασίας και προσθήκης έξτρα χαρακτηριστικών για αυξημένη ασφάλεια, παντός είδους. Πιο συγκεκριμένα, κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίσουν:

-Αυξημένη προστασία από περιβαλλοντικές επιθέσεις.  Oι κοινές πόρτες αλλά και ορισμένες «φθηνές» πόρτες ασφαλείας, δεν παρέχουν πλήρη προστασία από περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως βροχή/υγρασία , δυνατούς ανέμους, έντονη ηλιοφάνεια/ζέστη κ.α, οι οποίες είναι δυνατό να φθείρουν την πόρτα με το πέρας του χρόνου και να αλλοιώσουν την αισθητική της. Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας πολλές φορές αποτελούνται από 2 στρώσεις ανθεκτικών υλικών π.χ. στερεό ξύλο και μέταλλο για αυξημένη ανθεκτικότητα.

-Αντισεισμικές ιδιότητες. Λόγω του ότι οι θωρακισμένες πόρτες είναι κλειστού τύπου και στερεές, αντέχουν σε σεισμικές δονήσεις, ανεξαρτήτως έντασης. Επίσης αντέχουν και σε φορτία η πιέσεις ψηλής ισχύος.

Πολύ δύσκολη έως και καθόλου δυνατή πιθανότητα «ξένης» παραβίασης. Σε περίπτωση απόπειρας παραβίασης της πόρτας από κλέφτες ή άλλους «παρείσακτούς», η πιθανότητα να παραβιαστεί επιτυχώς θέτοντας το σπίτι σε κίνδυνο, είναι εξαιρετικά μικρή. Αυτή οφείλεται στον άριστα  ανθεκτικό σχεδιασμό μιας πόρτας τέτοιου είδους.

-Στεγανότητα. Η στεγανότητα εξασφαλίζει προστασία από επιθέσεις υλικών όπως π.χ αιχμηρά αντικείμενα όπως τσεκούρια.  Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ειδικών ελαστικών παρεμβυσμάτων, εκτός από την χρήση σταθερού υλικού.

-Αντισκωρικές ιδιότητες. Σε περίπτωση κατασκευής πόρτας με ξύλο, η προσθήκη ηλεκτρογαλβανισμένου χάλυβα , εξασφαλίζει αντισκωρική προστασία.

Οι  θωρακισμένες πόρτες μπορεί να αποτελούνται μεταξύ άλλων (ανάλογα με τον κατασκευαστή) από: ενισχύσεις χάλυβα σε όλο το μήκος της πόρτας, δόκους μεταφοράς φορτίου, ρυθμιζόμενους μεντεσέδες, αεροφράκτη (για το δάπεδο), μάτι, επιπρόσθετο μάνταλο, αντίκρισμα κλειδαριάς και περιμετρικούς πύρους από μέταλλο (συνήθως ατσάλι για περισσότερη ασφάλεια).

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας είναι ιδανικές για φύλαξη μεγάλων σπιτιών ή εμπορικών κτιρίων, οι  οποίες χρειάζονται  αυξημένη ασφάλεια από περιβαλλοντικές και ανθρώπινες επιθέσεις. Ειδικά όταν υπάρχουν διαρρήκτες οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας πολλές φορές λειτουργούν σαν απωθητικό, αποτρέποντας τους από το να δοκιμάσουν να παραβιάσουν την πόρτα. Οι πόρτες χαμηλής ασφαλείας συνεπώς, αποτελούν εύκολο στόχο διάρρηξης και αυτό πρέπει να το λάβετε υπόψη σας εάν οι πόρτες σαν δεν είναι ειδικά διαμορφωμένες/αναβαθμισμένες για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

Φυσικά λόγω των επιμέρους ειδικών στοιχείων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό τους, το κόστος είναι αρκετά πιο ψηλό. Επίσης, πρώτου  επιλέξετε εταιρεία/κατασκευαστή, είναι σημαντικό να κάνετε έρευνα αγοράς και να βεβαιωθείτε ότι τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας αλλά και ποιότητας όπως το γνωστό ISO.  Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες οι οποίες ενδέχεται να χρεώνουν περισσότερα, παρέχοντας όμως μειωμένη ποιότητα στα τεχνικά χαρακτηριστικά της πόρτας οπότε χρειάζεται προσοχή.  Ο κυριότερος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από έναν αντιπρόσωπο, ο οποίος να πρέπει να είναι σε θέση να σας απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα σας, αλλά και να προτείνει κάτι προσαρμοσμένο στις δικές σας ανάγκες ασφάλειας.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This