Που θα σας χρησιμεύσουν τα κάγκελα σιδήρου

Τα σιδερένια κάγκελα τα συναντούμε σε πολλές μορφές και εφαρμογές. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα κάγκελα για μπαλκόνια και γκαράζ, βιομηχανικές σχάρες και κάγκελα και κάγκελα περίφραξης.

Τα κάγκελα για μπαλκόνια μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Τα μοντέρνα και τα παραδοσιακά. Ένας έμπειρος τεχνίτης μπορεί να κατασκευάσει και το πιο απαιτητικό σχέδιο που θα του υποδείξει ο πελάτης για την όψη του σπιτιού του. Σήμερα κατασκευάζονται και τοποθετούνται κάγκελα σιδήρου από μασίφ σίδερο 12άρι, 14άρι και διάτρητη λαμαρίνα  για πιο σύγχρονες κατασκευές. Το ίδιο ισχύει και για τα παραδοσιακά κάγκελα όπου τα μοτίβα και τα σχέδια είναι πιο κλασσικά.

Τα κάγκελα για γκαράζ και οι αυλόπορτες μπορεί να είναι συρόμενες δίφυλλες ή μονόφυλλες σε μοντέρνα και παραδοσιακά σχέδια. Μπορούν να είναι μασίφ και σφυρήλατα. Επίσης ευρεία είναι πλέον η χρήση προστατευτικών παραθύρων για σκοπούς ασφαλείας. Το ίδιο ισχύει για όλους τους τύπους κάγκελα περίφραξης.

Οι βιομηχανικές σχάρες και τα κάγκελα είναι απαραίτητα σε όλα τα βιομηχανικά έργα. Χρησιμοποιούνται οι ηλεκτροπρεσσαριστές σχάρες οι οποίες είναι συγκολλημένες σε κάθε κόμβο (λάμας-εγκάρσιου) γεγονός που εξασφαλίζει την διατήρηση των φυσικών και μηχανικών ιδιοτήτων της σχάρας μετά από οποιαδήποτε κατεργασία και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι σχάρες αυτές παρουσιάζουν υψηλή σταθερότητα και βέλτιστη διανομή φορτίων.

κάκγελα σιδήρου σε πόρτα

 

Επιπλέον χρησιμοποιούνται οι πρεσσαριστές Σχάρες οι οποίες κατασκευάζονται από διαμήκεις  και εγκάρσιες λάμες με την μέθοδο τους πρεσσαρίσματος. Αυτό σημαίνει ότι οι εγκάρσιες λάμες πρεσσάρονται και βυθίζονται σε προκατασκευασμένες ειδικού σχήματος εγκοπές, στο πάνω μέρος των διαμηκών λαμών και σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους, σχηματίζοντας κατάλληλους τετράγωνους ή ορθογωνικούς βρόγχους.

Τέλος στη βιομηχανία χρησιμοποιούνται ευρέως οι Περαστές Σχάρες κατασκευάζονται από διαμήκεις λάμες και εγκάρσιες ευθύγραμμες ράβδους, χωρίς ηλεκτροσύντηξη ή πρεσσάρισμα, αλλά με πέρασμα των εγκαρσίων βεργών σε προκατασκευασμένες οπές, στην μέση ή στο πάνω μέρος των διαμηκών λαμών και σε συγκεκριμένες αποστάσεις μεταξύ τους, σχηματίζοντας κατάλληλους τετράγωνους ή ορθογωνικούς βρόγχους.

Όσο αφορά το εύρος τιμών είναι αναλόγως της ποιότητας και της κατασκευής της εκάστοτε σιδερένιας κατασκευής καθώς και θέμα του κατασκευαστή.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This