Τα πλεονεκτήματα των κουφωμάτων αλουμινίου σε παράθυρα και πόρτες

Τα κουφώματα αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα  αποτελούν μια δημοφιλή επιλογή  εκατοντάδων χιλιάδων σπιτιών και κτιρίων, ιδιαίτερα από το δεύτερο μισό του 20ου  αιώνα και μετέπειτα.

Τα κουφώματα αλουμινίου και ιδιαίτερα τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου είναι ικανά να φτάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τα ενεργειακά στάνταρ, απαριθμώντας πολλά πλεονεκτήματα, γεγονός που τα καθιστά από τις καλύτερες επιλογές για χρήση τους σε πόρτες παράθυρα αλλά και άλλες επιμέρους κατασκευές.

Για αρκετά χρόνια  τα κουφώματα αλουμινίου ήταν διαθέσιμα σε ασημί χρώμα αλλά τα τελευταία χρόνια, λόγω της ανάπτυξης τεχνολογίας, τα κουφώματα αλουμινίου είναι διαθέσιμα σε  διαφορετικά χρώματα και ποιότητες με αυξημένες ενεργειακές ιδιότητες.

Eνα από τα κύρια πλεονεκτήματα των κουφώματα αλουμινίου είναι το γεγονός ότι  διακρίνονται ιδιαίτερα για την  σκληρότητα αλλά και ανθεκτικότητα τους. Aυτό οφείλεται εκτός από την σκληρότητα του μετάλλου και στις αντιδιαβρωτικές του ιδιότητες οι οποίες παρέχουν ψηλή προστασία από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως έντονη ηλιοφάνεια, βροχή, ανεμοθύελλες κ.α H δομή ακόμη των  κουφωμάτων αλουμινίου δεν επιτρέπει βαθουλώματα, ραγίσματα, σχισμές και όλα τα συναφή.

‘Eνα άλλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με άλλα υλικά είναι το μειωμένο τους κόστος, γεγονός που τα καθιστά μια από τις πιο οικονομικές επιλογές για οικιακή αλλά και εμπορική χρήση. Χαρακτηριστικά,  το χαμηλό κόστος επιτρέπει μικρότερη διάρκεια αποπληρωμής σε σχέση με την αρχική τιμή επένδυσης την στιγμή που άλλα υλικά ενδέχεται να χρειαστούν αρκετά χρόνια εώς ότου αποπληρωθούν.

Aπό αισθητικής μεριάς τα κουφώματα αλουμινίου σε σύγκριση με πλαστικά όπως το qPVC  υπερέχουν λόγω του ότι  είναι πιο εύκολο να δημιουργήσουν λεπτές και σμιλεμένες γραμμές και γωνίες. Η ποικιλία των φινιρισμάτων επίσης επιτρέπει  το ταίριασμα των παραθύρων και της πόρτας με οποιοδήποτε διακοσμητικό στυλ, ιδιαίτερα από πλευράς χρώματος.

Οι ιδιότητες αυτές μπορούν να βελτιωθούν με την ανοδίωση του αλουμινίου. Με την ανοδίωση του αλουμινίου έχουμε επεξεργασία του υλικού και προσθήκη ενός στρώματος σκουριάς. Η διαδικασία γίνεται από επαγγελματίες . Το καινούριο στρώμα προσφέρει περισσότερη προστασία και ανθεκτικότητα στο μέταλλο, μιας και η σκουριά είναι ήδη οξειδωμένη  και όταν έρχεται σε επαφή με περιβαλλοντικές συνθήκες δεν διαβρώνεται. Επίσης  λόγω του ότι το στρώμα αυτό είναι διαφανές με μικρούς πόρους, καθιστά εύκολη την προσθήκη χρωστικών/χρωμάτων για το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τέλος, τα κουφώματα αλουμινίου είναι εύκολο να ανακυκλωθούν, σε περίπτωση που αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το αλουμίνιο συγκαταλέγεται μέσα στα κορυφαία μέταλλα με ανακυκλικές ιδιότητες. Η ανακύκλωση αλουμίνιου σπαταλά μόνο το 5% της  ενέργειας που σπαταλήθηκε εξαρχής, γεγονός που το καθιστά πιο οικολογικό αλλά και οικονομικό σε σύγκριση με άλλα υλικά.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This