Χρειαζόμαστε τελικά τις πόρτες ασφαλείας;

Η κατασκευή προϊόντων ασφάλειας  είναι αυξανόμενη βιομηχανία μιας και πολλά άτομα αναζητούν αναβάθμιση της ασφάλειας στο χώρο ή την επιχείρηση τους.  Πολλές φορές όμως τα κόστη, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα ψηλά και για πολλούς τα τελευταία χρόνια  με την οικονομική κρίση, καθιστούν τις ανάγκες ασφάλειας περιουσίας δευτερεύουσες.

Αν το αναλογιστεί κανείς όμως περισσότερο, η ασφάλεια της περιουσίας μας ποτέ δεν πρέπει να αποτελεί δευτερεύουσα ανάγκη μιας και  τα κρούσματα κλεφτών που εκμεταλλεύονται την  κατάσταση είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην χώρα μας.

πορτες ασφαλείας θωρακισμένες

Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν προσιτές και αποτελεσματικές λύσεις για όλους όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν την ασφάλεια της περιουσίας τους  εύκολα και οικονομικά. Μια από αυτές τις λύσεις που αξίζει να επενδύσετε είναι και οι πόρτες ασφαλείας.  Πρόκειται για πόρτες ασφαλείας οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες με ειδικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν περισσότερη ανθεκτικότητα τόσο σε περιβαλλοντικές επιθέσεις όσο και επιθέσεις «παρείσακτων» που θέλουν να εισβάλουν στην περιουσία σας και να προκαλέσουν ζημιά. Kαι μόνο η θέα μιας πόρτας ασφαλείας είναι ικανή να αποτρέψει ανεπιθύμητες εισβολές, ιδιαίτερα αν αντιληφθεί ο άλλος ότι οι κινήσεις του μπορούν να ανιχνευθούν εύκολα.

Φυσικά δεν είναι όλες οι πόρτες ασφαλείας το ίδιο: το υλικό, o σχεδιασμός, o κατασκευαστής και το κόστος είναι παράγοντες που διαφέρουν από πόρτα σε πόρτα. Μερικά χαρακτηριστικά που διέπουν μια καλή πόρτα ασφαλείας είναι:

To ανθεκτικό υλικό. Οι περισσότερε πόρτες ασφαλείας είναι φτιαγμένες από ανθεκτικά υλικά όπως μέταλλα (π.χ. ατσάλι), στα οποία είναι δυνατό να προστεθεί και επιπρόσθετο στρώμα ξύλου για περισσότερη ασφάλεια αλλά και για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Οι κλειδαριές νέας γενιάς. Οι κλειδαριές ή σύρτες  νέας γενιάς είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μην επιτρέπουν εύκολη παραβίαση ή  αφαίρεση με κοινά εργαλεία όπως π.χ. τρυπάνι.

κλειδί πόρτας ασφαλείας

Το μάτι. Το μάτι  βρίσκετε σχεδόν σε όλες τις ποιοτικές πόρτες ασφαλείας αλλά θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να δει ποιος βρίσκεται έξω από την πόρτα χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης.

Η τέλεια εφαρμογή της πόρτας. Οι καλές πόρτες ασφαλείας ταιριάζουν ακριβώς με τις διαστάσεις του πλαισίου χωρίς να αφήνουν κενά που εκτός από σπατάλη ενέργειας (αφήνουν την ζέστη αλλά και το κρύο να μπουν πιο εύκολα στο εσωτερικό του σπιτιού), εκθέτουν και σε μικρό βαθμό την ασφάλεια του σπιτιού.

Η επιλογή της κατάλληλης πόρτας συνεπώς πρέπει να γίνει με τους πιο πάνω παράγοντες να λαμβάνονται υπόψη μιας και μια μερίδα κατασκευαστών κατασκευάζουν πόρτες  οι οποίες πλασάρονται ως ασφαλείας αλλά προσφέρουν μόνο βασική προστασία και δεν είναι απαραίτητα αδιαπέραστες από εξωτερικές επιθέσεις.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This