Κλειδαριές ασφαλείας:Τι πρέπει να προσέξουμε?

Τα λουκέτα, οι κλειδαριές και οι σύρτες  ασφαλείας  αποτελούν αναπόσπατο κομμάτι θωράκισης και προστασίας μιας πόρτας ασφαλείας ανεξαρτήτως είδους. Η επένδυση μιας πόρτας με την σωστή και ασφαλέστερη κλειδαριά αποτελεί εγγύηση κατά των ανεπιθύμητων παραβιάσεων για αυτό πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση ως προς το πια κλειδαριά θα επιλέξουμε για μέγιστη προστασία και ασφάλεια.

Στην ελληνική αγορά τα κυριότερα είδη τα οποία είναι διαθέσιμα αυτή την στιγμή είναι:

-Oι κλειδαριές τύπου χρηματοκιβωτίου

-Οι κλειδαριές τύπου κυλίνδρου

-Ηλεκτρομηχανικές (διπλές/μονές)

-Μεικτοί/υβριδικοί τύποι (π.χ ηλεκτρομηχανικές  κλειδαριές με κύλινδρο).

-Κλειδαριές με defender (εξάρτημα από μαγγάνιο για ενίσχυση περιμετρικά του κυλίνδρου).

Ερευνές  έχουν δείξει ότι ο πιο λιγότερο ασφαλής (αν και οικονομικός τύπος) κλειδαριάς είναι η κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου. Χαρακτηριστικά, τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της  Ελλάδας), έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των αυξημένων διαρρήξεων κλειδαριών ασφαλείας αυτού του τύπου πολύ πιο συχνά από όσο άλλα είδη κλειδαριών.

Μια σωστή κλειδαριά μπορεί να αποφέρει  προστασία από 80 μέχρι 100% αρκεί να περιέχει τα απαραίτητα εξαρτήματα στο εσωτερικό  που θα να ενισχύσουν την προστασία και θα καθιστούν πιο δύσκολη ή και ακοτόρθωτη την παραβιάσης από ανεπιθύμητους.

Για παράδειγμα σε περίπτωση κυλίνδρου, καλό είναι να υπάρχει και defender στο εξωτερικό για περισσότερη αντίσταση σε μεδόθους διάρρηξης όπως π.χ σπάσιμο κυλίνδρου.  Ενα άλλο κύριο χαρακτηριστικό των κλειδαριών ασφαλείας ψηλής ποιότητας, είναι το αυτόματο σύστημα εισδοχής κωδικού pin (με 3 ή και περισσότερα ψηφία) αν και δεν είναι σε θέση να αυξήσει την ασφάλεια 100% από μόνο του (έχουν παρατηρηθεί κατα καιρούς περιστατικά παραβιάσης τέτοιων συστημάτων).

Τέλος, όποιο τύπο κλειδαριάς ασφαλείας και αν επιλέξετε βεβεωθείτε ότι είναι τελευταίας γενιάς με προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας μιας και οι διαρρήκτες πολλές φορές είναι σε θέση να έχουν στα χέρια τος ειδικά μοντέρνα εργαλεία και τεχνολογίες για πιο εύκολη διάρρηξη.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This