Πτυσσόμενα Κάγκελα – Κάγκελα Ασφαλείας Leave a comment

Τα πτυσσόμενα Κάγκελα (γνωστά και ως κάγκελα ασφαλείας) είναι  πτυσσόμενες μεταλλικές κατασκευές, σχεδιασμένες έτσι ώστε να παρέχουν εξωτερική  επιρόσθετη ασφάλεια σε εισόδους και ανοίγματα προστατεύοντας από ανεπιθύμητες παραβιάσεις . Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για οικιακή χρήση (σε πόρτες εισόδου, μπαλκονόπορτες, κουζινόπορτες  και παράθυρα), είτε για εμπορική χρήση π.χ σε εισόδους και εξόδους εμπορικών κτιρίων, σε βιτρίνες μικρών και μεγάλων καταστημάτων, κ.α

Αυτό που ξεχωρίζει τα κάγκελα ασφαλείας από τις πόρτες ασφαλείας ,είναι ότι τα πρώτα πτύσσονται από τα πλάγια και επιτρέπουν στον αέρα να διεπεράσει τον χώρο λόγω των μικρών  κενών και ανοιγμάτων που περιέχουν σε μήκος αλλά και σε πλάτος. Ωστόσο, τα κενά είναι απαραβίαστα από ανθρώπους και ζώα (με εξαίρεση μικρά τρωκτικά και έντομα). Το πιο χαρακτηριστικό κοινό τους με τις κοινές πόρτες ασφαλείας είναι ότι διαθέτουν κλειδαρία ή σύρτη ασφαλείας ουτώς ώστε να ανοιγοκλείνονται έυκολα οπότε αυτό κριθεί  απαραίτητο από τον ιδιοκτήτη.

Το  κύριο υλικό κατασκευής τους είναι το μασίφ (όχι κούφιο) ατσαλοσίδερο, το οποίο συνήθως είναι γαλβανισμένο εξωτερικά για επιπρόσθετη προστασία και ανθεκτικότητα σε περιβαλλοντικές επιθέσεις. Αποτελούνται κάθετες βέργιες οι οποίες ενώνονται με πιρτσίνια και βίδες χωρίς την αναγκαιότητα χρήσης κολλήσεων.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι διαθέσιμα συνήθως ετοιμοπαράδοτα σε πλήθος διαστάσεων και χρώματων ανάλογως βεβαίως  και που θέλουμε να τα τοποθετήσουμε.  Ως προς την διάταξη, τα πτυσσόμενα κάγκελα μπορεί να είναι μονά (δεν σπάζουν στην μέση), διπλά σπαστά, τριπλά σπαστά, κ.ο.κ αν και ο πιο δημοφιλής τύπος είναι ο απλός χωρίς διαχωριστικό σπάσιμο οριζοντίως και καθέτως.

Κόστος πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας

Σχετικά με το κόστος, η μέση τιμή ανέρχεται περίπου στα 200 ευρώ για πόρτες και στα 150 για παράθυρα ή παρόμοια μικρότερα ανοίγματα.  Το εύρος τιμής στην ελληνική αγορά κυμαίνεται μεταξύ 120 ευρώ και 400 ευρώ ανάλογα βέβαια και με την ποιότητα ή και τα ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.  Οι περισσότερες εταιρείες δεν φαίνεται να χρεώνουν έξτρα κόστος ή επιβάρυνση σχετικά με την τοποθέτηση/εφαρμογή στο χώρο σας αλλά μια μικρή έξτρα επιβάρυνση ενδέχεται αν υπάρξει σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τις τιμές και για παραγγελίες επικοινωνήστε με την Elitesystem

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This