Υγροποίηση υδρατμών κουφωμάτων αλουμινίου

Σε συνδυασμό με την υψηλή στεγάνωση των κουφωμάτων αλουμινίου, ο εγκλωβισμένος αέρας με την αυξημένη συγκέντρωση υδρατμών υγροποιείται σε όλες τις ψυχρές επιφάνειες, έτσι βλέπουμε επάνω στα πλαίσια των κουφωμάτων αλουμινίου ή και στα τζάμια να σχηματίζονται σταγόνες υγρασίας. Το ίδιο φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί και σε διάφορα σημεία της τοιχοποιίας που δεν είναι επαρκώς μονωμένα οπότε είναι αρκετά παγωμένα.

Τώρα ειδικά για τα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών του ατμοσφαιρικού αέρα, παρουσιάζεται τους χειμερινούς μήνες, όπου η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία κρατά αρκετά παγωμένα τα κουφώματα, ενώ ταυτόχρονα η υψηλή θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου, επιτρέπει την αύξηση της συγκέντρωσης υδρατμών στον αέρα. , επίσης μπορεί να παρουσιαστεί και σε εντοιχισμένες ντουλάπες χωρίς επένδυση που κάποια πλευρά τους είναι τμήμα εξωτερικού τοίχου.Η υγρασία του εσωτερικού χώρου αυξάνει με το μαγείρεμα, την έντονη σωματική άσκηση, τους ατμούς ενός ζεστού μπάνιου κ.λ.π.

Λύσεις του προβλήματος

Εύκολες

  • Φροντίζουμε για επαρκή αερισμό του χώρου, ώστε να παραμένει η συγκέντρωση της υγρασίας χαμηλή.
  • Χρησιμοποιούμε ανά περιόδους αφυγραντήρα ή το air condition στην κατάσταση dry.

Ριζικές

  • Αντικατάσταση των κουφωμάτων με ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου (με θερμοδιακοπή) ή συνθετικά pvc ή ξύλινα (νέας γενιάς)
  • Αν το φαινόμενο παρατηρείται και στους τοίχους φροντίζουμε για την μόνωση αυτών.

Αυτό που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι το φαινόμενο της υγροποίησης των υδρατμών μπορεί να παρουσιαστεί και στα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, pvc ή ξύλου, αλλά σε ποιο ακραίες συνθήκες. Στα συμβατικά κουφώματα αλουμινίου το φαινόμενο παρατηρείτε με εξωτερική θερμοκρασία περίπου 4°C, εσωτερική περίπου 22°C και σχετική υγρασία 80%. Ενώ για τις κατηγορίες των υλικών που προαναφέραμε για να παρατηρηθεί το φαινόμενο πρέπει η εξωτερική θερμοκρασία να είναι μικρότερη από -8°C και η εσωτερική περίπου 22°C.

Επικοινωνήστε με την Elitesystem για να ενημερωθείτε πως να αποφύγετε το φαινόμενο των υδρατμών κουφωμάτων αλουμινίου.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This