Πέργκολες: Tι είναι και σε τι χρησιμεύουν;

Οι Πέργκολες αποτελούν καφασωτές κατασκευές εξωετερικού χώρου χωρίς τοιχόματα και η κύρια χρησιμότητα τους είναι να προσφέρουν σκίαση ή διαχωρισμό μιας περιοχής εξωτερικού χώρου από την άλλη.  Παράλληλα με την σκίαση, οι πέργκολες δίνουν μια ξεχωριστή νότα σε κήπους, αυλές και γενικά εξωτερικούς χώρους ενώ το κόστος τους αυξάνει την αξία του σπιτιού.

Mπορούν επίσης να χρησιμοποιθούν και ώς βάση γιααναριχώμενα φυτά, προσδίδοντας έτσι μια πιο φυσική και πράσινη ατμόσφαιρα στον εξωτερικό μας χώρο.

Οι Πέργκολες είναι διαθέσιμες σε μια πληθώρα από χρώματα και σχέδια ενώ το πιο δημοφιλές υλικό κατασκευής είναι το ξύλο, λόγω της φυσικής του ομορφιάς και εναρμόνισης με το στυλ του κήπου. Εκτός από το ξύλο,  αλλά υλικά όπως πέτρα ή μέταλλα όπως το αλουμίνιο μπορούν να αποτελέσουν κύριο υλικό κατασκευής μιας πέργκολας.

Η χρήση του ενός υλικού δεν αποκλέει απαραίτητα την χρήση και ενός δέυτερου υλικού ως εξωτερικό στρώμα για επιπρσόθετο στυλ ή ανθεκτικότητα π.χ ξύλινη πέργκολα με πέτρινη εξωτερική επένδυση ή με στρώμα αλουμινιού, παρόλο που σε τέτοια περίπτωση, όπως είναι φυσικό, το κόστος αυξάνεται.  Πιο ασυνήθιστοι αλλά επίσης πιθανοί συνδυασμού υλικών και στυλ είναι  ξύλινες πέργκολες με πανιά, πέργκολες με κινούμενα πτερύγια αλουμ ινίου, πέργκολες με αλουμίνιο και κολώνες με μπετόν, κ.α.

Οι πέργκολες είναι διαθέσιμες στην αγορά προκατατασκευασμένες οι οποίες μπορούν να στηθούν με την βοήθεια ενός ειδικού ή να τις φτιάξουμε μόνοι μας αγοράζοντας κάποια βασικά υλικά (π.χ μπάρες ξύλου).ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες ανάλογα βέβαια και με το στυλ που θέλουμε να πετύχουμε.

Το  κόστος μιας Πέργκολας διαφέρει από υλικό σε υλικό και από ποιότηατ σε ποιότητα. Η πιο οικονομική επιλογή αποτελεί το ξύλο και ιδιαίτερα το πεύκο με μέση τιμή περίπου 60 ευρώ/τ.μ, μετά ακολουθεί το αλουμίνιο με μέση τιμή 80 ευρώ/τ.μ, ενώ πιο σύνθετες κατασκευές, ενδέχεται να φτάσουν και τα 150 ευρώ/τ.μ.

Επικοινωνήστε με την Elitesystem για αγορά εδώ

Δείτε μοναδικές πέργκολες Elitesystem

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This