Απλές συμβουλές για τον καθαρισμό και την συντήρηση των κουφωμάτων αλουμινίου

Όπως κάθε αντικείμενο για να διαρκέσει στον χρόνο χρειάζεται συντήρηση, το ίδιο ισχύει και για τα κουφωματα αλουμινίου. Από τη μία πλευρά,  τα κουφώματα αλουμινίου έχουν το πλεονέκτημα της θερμομόνωσης και ηχομόνωσης αλλά για να επιτύχουμε μεγάλη διάρκεια στα πλεονεκτήματα αυτά θα πρέπει να τα προσέχουμε και να τα φροντίζουμε τακτικά.

koufomata alouminiou 5Η φροντίδα έχει να κάνει με τον καθαρισμό και την συντήρηση των κουφωμάτων, ωστόσο πολλοί δεν δίνουν την ιδιάζουσα σημασία στο θέμα αυτό με αποτέλεσμα να δημιουργούνται φθορές που πολύ πιο γρήγορα από ότι ήταν αναμενόμενο να συμβεί, οι οποίες έχουν να κάνουν με την λειτουργικότητα των κουφωμάτων  Ο κατασκευαστής πάντα δίνει οδηγίες για το πώς θα καθαρίσουμε και πως θα συντηρήσουμε τα κουφώματά μας. Συνιστάται να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες αυτές.

Ο καθαρισμός  των κουφωμάτων είναι κάτι που πρέπει να γίνει σχολαστικά  τόσο στην αρχή δηλαδή μετά την εγκατάσταση όσο και μετά για την συντήρηση αφού μελετήσουμε με προσοχή τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για τον καθαρισμό των κουφωμάτων αλουμινίου αφαιρέστε με προσοχή τις προστατευτικές ταινίες από τις επιφάνειες των κουφωμάτων. Με ένα ξεσκονόπανο καθαρίστε τις σκόνες καλά μέσα και έξω. Στην συνέχεια χρησιμοποιήστε μαλακό πανί με μικροϊνες που θα βρείτε στο εμπόριο και ήπιο υγρό καθαριστικό. Μη χρησιμοποιείται καυστικά υγρά καθαρισμού. Η χρήση σύρματος, και άλλων αιχμηρών αντικειμένων είναι απαγορευτικά. Στην περίπτωση όμως υπολειμμάτων σιλικόνης, λάσπης ή οποιασδήποτε δύσκολης βρωμιάς που δεν καθαρίζει με το ήπιο καθαριστικό που προαναφέραμε τότε χρησιμοποιήστε τοπικά μπλε οινόπνευμα και σκουπίστε με ένα μαλακό πανί. Εάν επιθυμείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο ξύδι διαλυμένο μέσα σε νερό.

Το κάτω μέρος του κουφώματος καθαρίστε με τον ίδιο τρόπο και με την χρήση ηλεκτρικής σκούπας και του ειδικού εξαρτήματος της που μαζεύει τις σκόνες από τις άκρες της ράγας. Τα περισσότερα νοικοκυριά για το πλύσιμο των κουφωμάτων αλουμινίου χρησιμοποιούν το λάστιχο που ποτίζουν τα φυτά τους με το ειδικό εξάρτημα που ασκεί πίεση νερού. Τα κουφώματα αλουμινίου είναι μελετημένα έτσι ώστε να μπορούν να αποβάλλουν συγκεκριμένες ποσότητες νερού δηλαδή της βροχής διαμέσου του ειδικού συστήματος που υπάρχει στο κάτω μέρος στην εξωτερική ράγα επομένως η μεγάλη ποσότητα νερού που μαζεύεται με αυτόν τον τρόπο πλυσίματος  αποβάλεται δύσκολα και αυξάνει τις πιθανότητες να δημιουργήσει πρόβλημα στο αλουμίνιο.

Koufomata 3Οι μηχανισμοί ανάκλησης, οι μεντεσέδες, οι σπανιολέτες, οι γωνίες-συνδέσεις και γενικά όλα τα εξαρτήματα του κουφώματος  χρειάζονται λάδωμα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η τακτική συντήρηση στα λάστιχα και στα βουρτσάκια του κουφώματος θα του εξασφαλίσουν καλή λειτουργικότητα και μακροζωία. Τα ρολά τα οποία λειτουργούν με ηλεκτρικό μηχανισμό κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη αλλά συνάμα θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες καλής λειτουργίας και συντήρησης με μεγάλη προσοχή.

Εάν για κάποιο λόγω δεν λειτουργεί ο ηλεκτρικός μηχανισμός στο παντζούρι π.χ. τότε οι ειδικοί τεχνικοί της εταιρίας που σας εγκατέστησε τα κουφώματα αλουμινίου θα είναι στη διάθεσή σας για να σας λύσουν το πρόβλημα γρήγορα. Σε καμία περίπτωση εσείς δεν πρέπει να επιχειρήσετε να το φτιάξετε μόνοι σας γιατί μπορεί να επιφέρετε σοβαρότερη βλάβη στο μηχάνημα ή να προκληθεί ακόμα και ατύχημα σε σας .

Σε κάθε περίπτωση η εταιρεία κουφωμάτων αλουμινίου Elitesystem θα σας δώσει ολοκληρωμένες συμβουλές για την συντήρηση των κουφωμάτων σας από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας της μαζί σας. Η μακρόχρονη εμπειρία μας στα κουφώματα αλουμινίου αποτελεί για εσάς εγγύηση ότι θα μπορείτε να απολαμβάνετε διαρκώς υψηλής ποιότητας μόνωση.

SHOPPING CART

close

Pin It on Pinterest

Share This